Poti avea mai multi prieteni decat iti imaginezi


Poti avea mai mulri prieteni decat iti imaginezi.Prieten nu inseamna neaparat aceea persoana care ne e mereu alaturi,cel cu care iesem iesim la plimbare,la un suc,cu care vorbin zilnic.Prieteni sunt toti aceea din jurul nostru care la un moment sau altul ne-au ajutat cu ceva,ne-au fost alaturi chiard aca pentru un timp scurt.Prieteni ne sunt si colego de munca,de scoala,de faculate cu care ne intalnim zilnic,cu care stam ore intregi.Pentru ca datorita timpului petrecut impreuna,ne cunoastem destul e bine unii pe altii.

Precis esti mai putin singur decat credeai.Uite-te in jurul tau si ai sa-midai dreptate.Uneori persoana la care nu te astepti,risca cel mai mult sa te ajute.De cate ori nu ai cerut ajutorul unei vechi prieten,unui prieten bun sa-i spunem,dar acesta din diverse motive a ezitat sa te ajute.De cate ori nu ai rugat in coleg,un cunoscut despre care nu stiai prea multe,cu care nu prea obisnuiai sa vorbesti si acesta te-a ajutat,facand tot posibil,riscand mult pentru ati oferi ajutorul pe care l-ai cerut ?
Mereu vei inconjurat de prieteni,chiar si omul de pe strada pe care l-ai intrebat de o anumita adresa,iti poate fi prieten(macar pe moment)pentru ca te-a ajutat neconditionat.
Niciodata nu esti singur,mereu gasesti pe cineva la care poti apela, de la cei mai buni prieteni pana la cel de pe strada cu care ai schimbat cateva vorbe.

P.S. Atunci cand spun prieten,nu ma refer la acele persoane cu care impartim totul,carora le spunem totul sau pe care ii stim din copilarie…pentru ca pe acestia déjà ii putem numi « frati » sau « O comoara rara »

4 comments:

 1. Iubesc pisicile, dar am alergie la parul de pisica. Ce pot sa fac?

  ReplyDelete
 2. Prietenii adevarati sunt prieteni neconditionati.

  ReplyDelete
 3. Esti cam grabita:).Subiectul e interesant..dar nu stiu daca pot fi numiti chiar prieteni toti astia de ai zis de ei.

  ReplyDelete
 4. Interesantă abordare a cuvântului prieten. Aici, la Annya, simt ceva care se numeşte dăruire. Nimic pentru mine, totul pentru ceilalţi, cum scria Labiş. Dar prietenia nu este acea dragoste fără aripi, aşa cum zice un proverb francez? Şi dacă nu are aripi, atunci nu se înalţă, nu dăruieşte? Şi dacă prietenia nu are graniţe? Atunci, totul este îngăduit, cum e paradoxul lui Dostoievski?
  De fapt, ce înseamnă un prieten, rezerva unei comori rare, fratele mai mic al fratelui??
  Concret, Annya, dacă eu îţi cer prietenia, şi Eu sunt Eu, cel despre care vei întreba, şi vei afla, cu toată viaţa mea de până acum,, mi-o vei dărui?

  ReplyDelete

Spune-ti parerea

Powered by Blogger.