Ia tradițională

Ia tradițională e revenit în centrul atenției . Practic a devenit un must have în materie de fashion .

Pe scurt despre ia românească :
Ia este o cămașă purtată de femei, caracteristică portului naţional românesc, confecţionată din pânză albă de cânepă, bumbac, de in sau de borangic. Ia este împodobită cu broderii sau cusături.
După sistemul de croială se întâlnesc două tipuri de cămăşi: cămaşa dreaptă sau slobodă şi cămașa încreţită în jurul gâtului.
Punctele în care se lucrează broderiile iilor și cămășilor tradiționale românești sunt numeroase, variate și au utilități distincte. Ceea ce deosebeşte cusăturile româneşti de cusăturile vecinilor este alternarea câmpurilor brodate cu cele nebrodate, pentru a obţine un echilibru între diferitele câmpuri.

În prezent sunt la mare căutare , pentru că dau un stil aparte unei ținute , în plus cu siguranță nu vei trece neobservată . Este un articol vestimentat foarte apreciat .
Tocmai de aceea marile magazine au lansat colectii cu ii . Ce-i drept unele sunt un pic modificate , astfel încat să se preteze mai bine modei din prezent . Totuși e de apreciat că este în centrul atenției , cel puțin în acest sezon .

Iată câteva magazine de unde poți achiziționa ii :
Pe internet puteți găsi și ii vechi , autentice , dar trebuie să căutați cu puțina răbdare și perseverență .
Eu sper să ajung cât mai curând pe la Tismana , știu că acolo sunt femei care lucrează si vând astfel de ii . În plus este în drumul spre Gorj, unde locuiește bunica soțului meu .
Vouă vă plac ? Aveți deja în garderoba voastră o ie ?

sursă foto : promenada.ro

No comments

Spune-ti parerea

Powered by Blogger.